sobota, 23 września 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki jabłkowe z orzechami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                          1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru trzcinowego                                1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                               3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka cynamonu                                                2 jajka
szczypta soli                                                                      
cukier waniliowy                                                               

2 jabłka
garść posiekanych orzechów włoskich
                                                         
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec wmieszać pokrojone drobno jabłka i posiekane orzechy lub w przypadku, gdy ktoś nie lubi orzechów część babaeczek posypać orzechami po wierzchu ;). Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(17 sztuk)

2 komentarze:

  1. Wyglądają i brzmią smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że Solenizant, dla którego są przeznaczone będzie podobnego zdania :)

      Usuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)