sobota, 1 lipca 2017

Sobotnie muffinki

 
Muffinki owsiane z morelami

Składniki suche                                                                Składniki mokre 
1 szklanka mąki pełnoziarnistej                                     1/2 szklanki jogurtu greckiego
1 1/2 szklanki płatków owsianych                                  1/2 szklanki oleju           
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                    1/2 szklanki mleka  
szczypta soli                                                                   2 jajka
garstka pestek dyni                                                        5 łyżek miodu                          
                                                                     
1 duża morela
cukier trzcinowy

Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi. Na koniec dodać pokrojoną w dość drobną kostkę morelę. Przełożyć do foremek, każdą muffinkę posypać łyżeczką cukru trzcinowego. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min. 
(14 sztuk)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)